آموزش دوربین مداربسته شبکه IP - آموزش نصب دوربین آی پی دیجیتال
دوربین های مدار بسته قطعا یکی از مهمترین ابزارهای امنیتی برای اماکن مسکونی و تجاری می باشند که در انواع و اشکال مختلفی در بازار موجود هستند. دو نوع اصلی از دوربین های مدار بسته عبارتند از: دوربین مدار بسته آنالوگ و دوربین مدار بسته تحت شبکه IP یا دیجیتال ، البته در اینجا قصد داریم در مورد نصب دوربین آی پی تحت شبکه مطالبی بیان کنیم. لازم بذکر است که کلیه مطالب آموزشی که در اینجا بیان می شود در کلاس آموزش نصب دوربین مدار بسته شرکت نوین گستران بصورت عملی آموزش داده می شود.
» هزینه کلاس دوربین آی پی : 350.000 تومان
» ثبت نام در کلاس: ثبت نام در کلاس دوربین آی پی
کلاس آموزش نصب دوربین مدار بسته شبکه IP ( بهمراه انتقال تصویر دوربین روی موبایل و اینترنت )
فیلم کلاس آموزش نصب دوربین مدار بسته
تصاویری از کلاس آموزش نصب دوربین مدار بسته
|
دوربین آی پی تحت شبکه چیست؟
دوربین آی پی از لحاظ چند ویژگی با دوربین های آنالوگ متفاوت است و در واقع دارای کیفیت بالاتری است و نوع ارسال اطلاعات آن نیز توسط کابل شبکه CAT5 یا CAT6 و... می باشد. در واقع دوربین آی پی یا دوربین دیجیتال تحت شبکه نوعی از دوربین مدار بسته است که بطور مستقیم می تواند با کامپیوتر ارتباط برقرار کرده و تبادل اطلاعات نماید و برای انتقال تصاویر آن به کامپیوتر نیازی به دستگاه میانجی مثل DVR نیست و مستقیما می تواند به شبکه کامپیوتر متصل شده و تصاویر خود را انتقال دهد. البته اگر نمی خواهید از هارد کامپیوتر برای ضبط تصاویر دوربین مدار بسته تحت شبکه آی پی استفاده کنید می توانید از دستگاهی بنام NVR استفاده کنید تا تصاویر ارسال چندین دوربین آی پی را در این دستگاه ضبط کرده و مدیریت نمایید.
دوربین تحت شبکه POE چیست؟
ساختار POE به برق رسانی دوربین مدار بسته آی پی مربوط می شود و بدین معنی است که اگر دوربین دیجیتال تحت شبکه شما قابلیت POE داشته باشد نیازی به فیش برق یا آداپتور برق نداشته و مستقیما برق خود را از همان ولتاژ جاری در کابل شبکه تامین می کند. البته توجه نمایید که دوربین مدار بسته های دارای قابلیت POE گرانتر می باشند.
تفاوت دوربین آی پی و دوربین آنالوگ
- اولین تفاوت را از نام این دو دوربین نیز می توان متوجه شد. در دوربین آنالوگ چونکه دوربین از یک لنز با ساختار آنالوگ ساده ساخته شده است بنابراین تصاویر و نوری که از محیط دریافت می کند در دوربین کدگذاری دیجیتالی نمی شود یعنی قابل نمایش مستقیم روی مانیتور نیست و باید یک دستگاه میانجی بنام DVR موجود باشد تا تصاویر دوربین آنالوگ را دریافت کرده و کدگذاری دیجیتالی کند و روی مونیتور نمایش دهد. ولی در دوربین دیجیتال IP خود دوربین در داخل خود یک سیستم کدگذار دیجیتالی دارد و بطور مستقیم تصاویر و نور دریافتی را تبدیل به داده های دیجیتالی که قابل نمایش روی مانیتور باشد تبدیل می کند.
- بدلیل اینکه دوربین آی پی بصورت مستقیم تصاویر را بصورت دیجیتالی تبدیل می کند بنابراین می تواند کیفیت بالاتری را نیز پشتیبانی کند بنابراین معمولا دارای کیفیت بالاتری به نسبت دوربین های آنالوگ می باشد.
- دوربین آنالوگ برای نمایش تصاویر روی مونیتور نیاز به DVR دارد ولی دوربین آی پی نیاز به هیچ وسیله میانجی ندارد و بصورت مستقیم روی کامپیوتر قابل نمایش است. حتی NVR هم نیاز ندارد ولی معمولا برای سهولت کار می توان از NVR استفاده کرد ولی الزامی نیست.
آموزش نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه آی پی IP
در حالت کلی نصب دوربین آی پی به دو روش ممکن است که عباتند از:
- نصب دوربین آی پی بطور مستقیم در سوئیچ شبکه و بدون دستگاه NVR
- نصب دوربین آی پی توسط دستگاه NVR
توجه نمایید که دستگاه NVR یه مورد الزامی برای نصب دوربین آی پی نیست و می توان دوربین تحت شبکه را مستقیما به هاب سوئیچ شبکه متصل نمود و توسط نرم افزارهای مربوطه روی کامپیوتر تصاویر دوربین را ضبط و مدیریت نمود که در ادامه آموزش آن را ارائه می دهیم.
نصب دوربین آی پی بطور مستقیم در سوئیچ شبکه و بدون دستگاه NVR
- ابتدا دوربین آی پی را توسط یه کابل شبکه بطور مستقیم به سوئیچ شبکه (هاب سوئیچ) و یا سوکت های پشت مودم وصل کنید.
- حال وارد یک کامپیوتر که به همین مودم یا سوئیچ متصل است وارد شوید.
- نرم افزار IP Client را از اینترنت دانلود نموده و در آن کامپیوتر نصب نمایید.
- حال نرم افزار IP Client را باز کنید و رمز عبور اولیه برنامه که معمولا admin است را وارد کنید تا وارد برنامه شود.
- حال روی یکی از چهار کانالی که برای شما ظاهر می شود دابل کلیک نمایید.
- در این مرحله یک پنجره باز می شود که در آن با کلیک روی دکمه Refresh یا Search می توانید دوربین آی پی که به این شبکه متصل است را دیده و آی پی آن را مشاهده کنید که یک عدد مشابه 192.168.1.20 می باشد.
- حال روی این عدد آی پی دابل کلیک کنید و اگر کلمه عبور خواست کلمه عبور پیشفرض دوربین آی پی خود را که در باکس آن موجود است وارد نمایید.
- هم اکنون می توانید تصویر دوربین تحت شبکه آی پی IP مربوطه را در آن کانال در نرم افزار مشاهده نمایید و مدیریت لازم را نیز در آن انجام دهید.
- حتی در این نرم افزار توسط قابلیت Network Access می توانید آی پی دوربین مربوطه را تعویض کنید و تعویض آی پی IP دوربین در این نرم افزار بسیار ساده است.
البته کلیه مراحل فوق در کلاس اموزش نصب دوربین مدار بسته شرکت بصورت عملی آموزش داده می شود.
نصب دوربین آی پی توسط دستگاه NVR
- ابتدا دستگاه NVR را مستقیما توسط یک کابل شبکه به سوئیچ شبکه (هاب سوئیچ) و یا سوکت های پشت مودم خود وصل کنید.
- حال دوربین های آی پی IP خود را یک به یک به به سوئیچ شبکه (هاب سوئیچ) و یا سوکت های پشت مودم متصل کنید تا دوربین ها به شبکه شما متصل شوند.
- حال وارد دستگاه NVR شده و رمز admin آن را وارد نمایید تا چندین کانال خالی را مشاهده نمایید.
- هم اکنون روی یکی از چند کانال NVR که برای شما ظاهر می شود دابل کلیک کنید.
- هم اکنون یک پنجره باز می شود که در آن با کلیک روی دکمه Search می توانید دوربین های آی پی متصل به این شبکه را دیده و آی پی آنها را مشاهده کنید که اعدادی مشابه 192.168.1.20 و 192.168.1.30 و... می باشد.
- حال روی این عدد آی پی کلیک کرده و هر کدام از دوبین ها را به یک کانال در دستگاه NVR اختصاص دهید. اگر کلمه عبور خواست کلمه عبور پیشفرض دوربین آی پی خود را که در باکس آنها موجود است وارد کنید.
- حال می توانید تصویر دوربین تحت شبکه آی پی IP مربوطه را در آن کانال مربوطه در NVR مشاهده نمایید و مدیریت لازم را نیز در آن انجام دهید.
آموزش های مرتبط
دستگاه دی وی آر DVR چیست ؟
انواع دوربین های مداربسته آنالوگ و دیجیتال
راهنماي خريد دستگاه ضبط تصاوير DVR
انواع دستگاه ضبط و پخش معمول و پرکاربرد تصاویر
لوازم مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته