نحوه سرماسازی در کولر گازی اسپلیت
به طور کلی می توان گفت در عموم وسائل سرماساز همچون کولر گازی، یخچال، فریزر ، آب سردکن و ... از اصول مشابهی استفاده شده است . در واقع فوران گاز مایع و تبدیل آن به حالت گاز تولید سرما می کند و این اصل در کولر گازی به شرح زیر اعمال شده است :
مرحله 1 ) با روشن شدن کولر، کمپرسور گاز را از لوله مکش مکیده و پس از آنکه تحت فشار قرار
گرفت، روانه لوله رفت می سازد .در واقع دمای گاز به هنگام خروج از کمپرسور زیاد است و این خصوصیت طبیعی گازهاست که هر گاه تحت فشار قرار گرفته و فشرده شوند دمای آنها افزایش می یابد و اگر این فشار از حد معینی تجاوز کند به حالت مایع تبدیل خواهد شد .
مرحله 2 ) به وسیله کندانسور (پس از کمپرسور) و تحت هوایی که به وسیله چرخش پروانه مربوطه ایجاد می شود اندکی از دمای گاز کاسته می شود و روانه فیلتر می شود تا رطوبت یا رسوباتی را که احتمالا از جداره های داخلی لوله های کندانسور جدا شده اند از آن گرفته شود.
مرحله 3 ) پس از فیلتر و تحت فشار کمپرسور، گاز وارد لوله مویی شده و از آنجایی که سطح مقطع لوله مویی بسیار محدود است فشار وارد بر گاز افزایش یافته و آن را به مایع تبدیل می کند .
مرحله 4 ) پس از این قسمت گاز وارد لوله های آلومینیومی اواپریتور شده و با استفاده از محیط از داخل لوله های آن اجازه فوران یافته و تولید سرما آغاز می شود .
مرحله 5 ) وزش باد ایجاد شده توسط پروانه مخصوص اواپریتور سرما را از لوله ها گرفته و وارد محیط مورد نظر می سازد و به این ترتیب دمای محیط به تدریج کاهش یافته و این امر موجب انقباض گاز داخل ترموستات و در نتیجه فانوسک شده و در نهات عمل اتومات صورت گرفته و تولید سرما متوقف می شود
مرحله 6 ) با افزایش دما و انبساط فانوسک کلید ترموستات بسته شده و عمل سرماسازی مطابق مطالب گفته شده آغاز میشود و پس از مدتی ... گاز سرماساز (فریون ۲۲ ) پس از اواپریتور وارد کمپرسور می شود تا مجددًا تحت فشار قرار گرفته و وارد مسیر سرماسازی شود.
آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی اسپلیت
ساختار کولر گازی چگونه است؟
بخش های کلی کولر گازی اسپلیت
نحوه کار کولر گازی
اجزای مکانیکی کولر گازی
اجزای الکتریکی کولر گازی
معرفی انواع کمپرسور
مراحل نصب کولر گازی اسپلیت
ترانسفورماتور کولر گازی چیست ؟
نحوه تست سلامت ترانسفورماتور کولر گازی اسپلیت