دلایل اصلی یخ زدگی کولر گازی در تابستان یا زمستان
ممکن است شما نیز یخ زدن لوله کولر گازی یا یخ زدن بخشهایی از کندانسور کولر گازی یا یخ زدن بخشهایی از اواپراتور کولر گازی را مشاهده کرده باشید این امر می تواند در تابستان و یا حتی زمستان نیز رخ دهد. بنابراین آشنایی با دلایل یخ زدگی کولر گازی می تواند راهنمای خوبی برای رفع مشکل یخ زدن کولر خانه باشد.
البته لازم بذکر است این یخ زدگی کولر اسپلیت بیشتر در ناحیه اتصالات و لوله های کولر گازی قابل مشاهده است. در کلاس
آموزش نصب کولر گازی در مبحث
آموزش تعمیرات کولر گازی بطور کامل به این موارد پرداخته می شود و بصورت عملی به کاراموزان آموزش داده می شود. در اینجا به بررسی دلایل یخ زدن کولر گازی اسپلیت می پردازیم و تا آنجا که ممکن است یعی میکنیم آموزش طوری ارائه شود که برای همه قابل استفاده باشد.
دلایل یخ زدن لوله کولر گازی در فصل تابستان یا زمستان
کم بودن شارژ گاز کولر گازی
مهمترین دلیل یخ زدگی کولر گازی اسپلیت عدم وجود گاز مبرد کافی در کولر گازی است. در واقع گاهی کولر گازی دچار نشتی گاز شده و گاز آن به مرور زمان کم می شود و کمبود گاز مبرد در کولر باعث ایجاد مشکل در سیکل تبرید کولر گازی شده و باعث یخ زدن لوله های کولر گازی و یا دیگر بخشهای کولر اسپلیت می شود. برای رفع این مشکل کافی است که کولر خود را شارژ گاز کنید. البته نحوه شارژ کردن گاز کولر توسط کپسول گاز و دستگاه گیج یا مانومتر انجام می شود و این کار بصورت عملی در کلاس آموزش نصب کور گازی شرکت به شما آموزش داده می شود.
وجود گرفتگی در لوله های کولر گازی یا دیگر قطعات کولر گازی
در کل باید توجه داشته که هر موردی که باعث بروز مشکلی در سیکل تبرید کولر گازی شود ممکن است باعث یخ زدگی لوله کولر شود. بنابراین اگر در بخشهایی از کولر مثل لوله مویی یا شیربرقی کولر گازی یا لوله های ارتباطی کولر دچار گرفتگی شوند این امر احتمال یخ زدگی کولر را بسیار بالا می برد.
کار کردن مداوم و یکسره کمپرسور
حتما در حین کار کردن کولر گازی اسپلیت متوجه شده اید که در بعضی اوقات کمپرسور بیشتر و بعضی اوقات کمتر کار می کند و معمولا با یک صدای شبیه لود شدن میتوان این امر را متوجه شد. حال اگر به هر دلیل مانند خرابی بورد فرمان کولر یا خرابی سنسور کولر گازی یا خرابی خود کمپرسور و یا خرابی کنتاکتور کمپرسور کولر گازی و مشکلاتی شبیه این کمپرسور کولر بصورت مداوم و یکسره و با یک فشار کار کند این امر می تواند منجر به یخ زدگی کولر اسپلیت گردد.
کثیف بودن فیلتر های کولر گازی
دقت کنید که اگر فیلتر های کولر گازی اسپلیت خیلی کثیف باشد این کثیفی می تواند باعث شود که فن (پنکه) موجود در یونیت داخلی کولر یا همان فن داخلی اواپراتور کولر نتواند هوای سرد را به راحتی از روی کویل های داخلی اواپراتور تماس داده و تخلیه کند و در روال تبرید کولر خلل وارد می شود و همین امر می تواند باعث یخ زدن لوله کولر شود. برای رفع این عیب حتما فیلترهای کولر گازی را بطور مرتب تمیز نمایید.
خرابی فن داخلی اواپراتور کولر یا خرابی فن بلوور
همانطور که می دانید فن داخلی اواپراتور کولر یا فن بلوور کولر گازی ، قطعه ای از دستگاه است که باعث می شود هوای گرم اتاق به داخل پنل اواپراتور کولر کشیده شده و سپس با تماس با کویل های سرد اواپراتور ، به هوای سرد تبدیل شده و سپس به محیط اتاق بازگشت داده شوند و همین امر باعث خنکی در محیط اتاق شود. ولی اگر این فن اپراتور به هر دلیلی دچار خرابی شود کارکرد کولر مختل شده و بعضی از جاهای کولر یخ می زند.
روشن بودن کولر گازی در هوای سرد
اگر هوای بیرون سرد است نباید کولر در حالت خنک سازی باشد زیرا همین امر باعث یخ زدن بخشهایی از کولر میگردد.
روش تست سلامت ترانسفورماتور کولر گازی اسپلیت
برای تست سلامت ترانسفورماتور یکی از روشهای متداول استفاده از اهمتر می باشد.در این روش ابتدا ترانس برد را از روی آن جدا می کنیم و سپس مقدار مقاومت ورودی و خروجی را اندازه گیری می کنیم. اگر در این حالت مقاومت سیم پیچ ورودی در حدود 300 اهم را نشان دهد پس نتیجه میگیریم که سیم پیچ اولیه سالم است ولی اگر میزان مقاومت سیم پیچ را بینهایت نشان دهد به احتمال 90% فیوز حرارتی روی ترانس سوخته است ولی دقت نمایید که برای اطمینان 100% از سوختن فیوز حرارتی باید آن را از روی ترانس باز کنید و پوشش لاستیکی روی آن را بردارید و سپس پروپهای اهمتر را به دو سر آن متصل کنید اگر اهمتر مقدار صفر را نشان دارد پس فیوز حرارتی سالم است ولی اگر مقدار بی نهایت را نشان داد پس فیوز حرارتی خراب است و باید تعویض شود.
برای تست سلامت سیم پیچ خروجی ترانسفورماتور هم بدین روش عمل می کنیم: ابتدا پروپهای اهمتر را به دو سر سیسم های زرد رنگ متصل می کنیم و باید اهمتر مقداری در حدود 2 را نشان دهد سپس پروپهای اهمتر را به دو سر سیم های سفید متصل کنید و اگر مقداری در حدود 5.5 نشان داد پس این سیستم پیچ سالم است.
» توجه: یکی از روشهای عمومی تست ترانس (ترانسفورماتور) این است که برق 220 ولت را به ورودی ترانس متصل کنید و سپس در خروجی ترانسفورماتور یک اهم متر قرار دهید و باید ولتاژ خروجی 9 و 12 باشد.
آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی اسپلیت ساختار کولر گازی چگونه است؟ بخش های کلی کولر گازی اسپلیت نحوه کار کولر گازی اجزای مکانیکی کولر گازی اجزای الکتریکی کولر گازی معرفی انواع کمپرسور نحوه سرما سازی در کولر گازی مراحل نصب کولر گازی اسپلیت ترانسفورماتور کولر گازی چیست ؟
ترانسفورماتور کولر گازی اسپلیت چیست ؟
ترانسفورماتور (به انگلیسی: transformer) وسیلهای است که انرژی الکتریکی را به وسیلۀ دو یا چند سیمپیچ و از طریق القای الکتریکی از یک مدار به مداری دیگر منتقل میکند. به این صورت که جریان جاری در مدار اول (اولیۀ ترانسفورماتور) موجب به وجود آمدن یک میدان مغناطیسی در اطراف سیمپیچ اول میشود، این میدان مغناطیسی به نوبۀ خود موجب به وجود آمدن یک ولتاژ در مدار دوم میشود که با اضافه کردن یک بار به مدار دوم این ولتاژ میتواند به ایجاد یک جریان ثانویه بینجامد.
ولتاژ القا شده در ثانویه VS و ولتاژ دو سر سیمپیچ اولیه VP دارای یک نسبت با یکدیگرند که به طور آرمانی برابر نسبت تعداد دور سیم پیچ ثانویه به سیمپیچ اولیهاست.
به این ترتیب با اختصاص دادن امکان تنظیم تعداد دور سیمپیچهای ترانسفورماتور، میتوان امکان تغییر ولتاژ در سیمپیچ ثانویۀ ترانس را فراهم کرد.
یکی از کاربردهای بسیار مهم ترانسفورماتورها کاهش جریان پیش از خطوط انتقال انرژی الکتریکی است. دلیل استفاده از ترانسفورماتور در ابتدای خطوط این است که همه هادیهای الکتریکی دارای میزان مشخصی مقاومت الکتریکی هستند، این مقاومت میتواند موجب اتلاف انرژی در طول مسیر انتقال انرژی الکتریکی شود. میزان تلفات در یک هادی با مجذور جریان عبوری از هادی رابطۀ مستقیم دارد و بنابر این با کاهش جریان میتوان تلفات را به شدت کاهش داد. با افزایش ولتاژ در خطوط انتقال به همان نسبت جریان خطوط کاهش مییابد و به این ترتیب هزینههای انتقال انرژی نیز کاهش مییابد، البته با نزدیک شدن خطوط انتقال به مراکز مصرف برای بالا بردن ایمنی ولتاژ خطوط در چند مرحله و باز به وسیله ترانسفورماتورها کاهش مییابد تا به میزان استاندارد مصرف برسد. به این ترتیب بدون استفاده از ترانسفورماتورها امکان استفاده از منابع دوردست انرژی فراهم نمیآمد.
ترانسفورماتورها یکی از پربازدهترین تجهیزات الکتریکی هستند به طوری که در برخی ترانسفورماتورهای بزرگ بازده به ۹۹.۷۵٪ نیز میرسد. امروزه از ترانسفورماتورها در اندازهها و توانهای مختلفی استفاده میشود از یک ترانسفورماتور بند انگشتی که در یک میکروفن قرار دارد تا ترانسفورماتورهای غولپیکر چند گیگا ولت-آمپری. همه این ترانسفورماتورها اصول کار یکسانی دارند اما در طراحی و ساخت متفاوت هستند.
آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی اسپلیت ساختار کولر گازی چگونه است؟ بخش های کلی کولر گازی اسپلیت نحوه کار کولر گازی اجزای مکانیکی کولر گازی اجزای الکتریکی کولر گازی معرفی انواع کمپرسور نحوه سرما سازی در کولر گازی مراحل نصب کولر گازی اسپلیت نحوه تست سلامت ترانسفورماتور کولر گازی اسپلیت
مراحل نصب کولر گازی اسپلیت
نصب کولر گازی در حالت کلی دارای پنج مرحله می باشد که بشرح زیر است:
نصب بخش داخلی کولر گازی گازی(InDoor Unit)
نصب سینی جهت نگهداشتن یونیت داخلی بر روی دیوار جهت نصب سینی احتیاج به یک تراز بوده تا سینی بصورت تراز روی دیوار نصب گردد و از دلر چکشی و مته مخصوص برای سوراخ کاری روی دیوار استفاده می شود، همچنین نگدارنده ریموت کنترل بر روی دیوار در مکانی که به راحتی قابل دسترس باشد لازم است .
نصب بخش بیرونی کولر گازی ( Outdoor Unit)
نصب یک پایه مناسب و مقاوم برای یونیت خارجی بر روی دیوار پشت بام روی زمین یا سقف های شیب دار .
نصب ابزارهای الکترونیکی و برقی کولر
نصب یک فیوز مناسب از نوع فیوز کند کار ( فیوز موتوری ) و همچنین استفاده از کابل استاندارد و مرغوب متناسب با جریان مصرفی دستگاه در جائیکه سیستم اتصال زمین ( ارت ) وجود دارد. سیم ارت دستگاه را حتما وصل کنید.
لوله کشی کولر گازی
در این مرحله باید لوله کشی بین بخش خارجی کولر و بخش داخلی انجام گردد. سعی کنید تا حد امکان مسیر لوله کشی مستقیم باشد. در صورت وجود زاویه در مسیر لوله کشی خم کاری لوله ها بدقت و طبق آموزشهای شرکت انجام شود. حتما لوله ها بایستی از محل واحد داخلی کولر تا واحد خارجی ان عایق گردد. حتما لوله و عایق داخل پرایمر قرار گیرد و برای اتصال عایق ها به یکدیگر از چسب مخصوص عایق استفاده شود زیرا استفاده از لنت برق و مواردی از این دست باعث از بین رفتن قطر عایق میگردد.
وکیوم کردن دستگاه
در این مرحله باید دستگاه را طبق آموزشی که ارائه می شود وکیوم نمایید.
توضیحات دقیق هر مرحله در کلاس آموزش نصب کولر گازی آموزش داده می شود.
آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی اسپلیت ساختار کولر گازی چگونه است؟ بخش های کلی کولر گازی اسپلیت نحوه کار کولر گازی اجزای مکانیکی کولر گازی اجزای الکتریکی کولر گازی معرفی انواع کمپرسور نحوه سرما سازی در کولر گازی ترانسفورماتور کولر گازی چیست ؟ نحوه تست سلامت ترانسفورماتور کولر گازی اسپلیت
نحوه سرماسازی در کولر گازی اسپلیت
به طور کلی می توان گفت در عموم وسائل سرماساز همچون کولر گازی، یخچال، فریزر ، آب سردکن و ... از اصول مشابهی استفاده شده است . در واقع فوران گاز مایع و تبدیل آن به حالت گاز تولید سرما می کند و این اصل در کولر گازی به شرح زیر اعمال شده است :
مرحله 1 ) با روشن شدن کولر، کمپرسور گاز را از لوله مکش مکیده و پس از آنکه تحت فشار قرار
گرفت، روانه لوله رفت می سازد .در واقع دمای گاز به هنگام خروج از کمپرسور زیاد است و این خصوصیت طبیعی گازهاست که هر گاه تحت فشار قرار گرفته و فشرده شوند دمای آنها افزایش می یابد و اگر این فشار از حد معینی تجاوز کند به حالت مایع تبدیل خواهد شد .
مرحله 2 ) به وسیله کندانسور (پس از کمپرسور) و تحت هوایی که به وسیله چرخش پروانه مربوطه ایجاد می شود اندکی از دمای گاز کاسته می شود و روانه فیلتر می شود تا رطوبت یا رسوباتی را که احتمالا از جداره های داخلی لوله های کندانسور جدا شده اند از آن گرفته شود.
مرحله 3 ) پس از فیلتر و تحت فشار کمپرسور، گاز وارد لوله مویی شده و از آنجایی که سطح مقطع لوله مویی بسیار محدود است فشار وارد بر گاز افزایش یافته و آن را به مایع تبدیل می کند .
مرحله 4 ) پس از این قسمت گاز وارد لوله های آلومینیومی اواپریتور شده و با استفاده از محیط از داخل لوله های آن اجازه فوران یافته و تولید سرما آغاز می شود .
مرحله 5 ) وزش باد ایجاد شده توسط پروانه مخصوص اواپریتور سرما را از لوله ها گرفته و وارد محیط مورد نظر می سازد و به این ترتیب دمای محیط به تدریج کاهش یافته و این امر موجب انقباض گاز داخل ترموستات و در نتیجه فانوسک شده و در نهات عمل اتومات صورت گرفته و تولید سرما متوقف می شود
مرحله 6 ) با افزایش دما و انبساط فانوسک کلید ترموستات بسته شده و عمل سرماسازی مطابق مطالب گفته شده آغاز میشود و پس از مدتی ... گاز سرماساز (فریون ۲۲ ) پس از اواپریتور وارد کمپرسور می شود تا مجددًا تحت فشار قرار گرفته و وارد مسیر سرماسازی شود.
آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی اسپلیت ساختار کولر گازی چگونه است؟ بخش های کلی کولر گازی اسپلیت نحوه کار کولر گازی اجزای مکانیکی کولر گازی اجزای الکتریکی کولر گازی معرفی انواع کمپرسور مراحل نصب کولر گازی اسپلیت ترانسفورماتور کولر گازی چیست ؟ نحوه تست سلامت ترانسفورماتور کولر گازی اسپلیت
معرفی انواع کمپرسور کولر گازی
کمپرسور قلب تپنده سیستم های تهویه مطبوع و کولر گازی به حساب می آید . متداولترین کمپرسورهای مورد استفاده در کولر های گازی کمپرسور پیستونی ، روتاری (Rotary) و اسکرول (Scroll) می باشند.
کمپرسور پیستونی کولر گازی:کمپرسور رفت و برگشتی ( پیستونی شناخته شده است) از یک پیستون درون سیلندر برای فشرده کردن مبرد استفاده می کند. برای سالهای متمادی از این نوع کمپرسور تا ظرفیت 100 اسب بخار مورد استفاده بود.
کمپرسور روتاری (غلتکی):کمپرسور روتاری جایگزین مناسبی می باشد و دارای کاربردی عموما برای دستگاههای خانگی و با ظرفیت پایین می باشد. این نوع از آنجایی که قطعات متحرک کمتری دارد ، بازدهی بالایی دارند (نسبت فشرده سازی به مصرف برق ).
در یک کمپرسور دوار مبرد توسط عمل چرخش غلتک در داخل سیلندر متراکم می شود . کمپرسور روتاری در یک ظرفیت برابر معمولا خیلی کوچکتر از کمپرسور پیستونی می باشد.
کمپرسورهای اسکرو (SCREW):کمپرسورهای اسکرو (SCREW) کمپرسورهای اسکرو از یک جفت از محرک مارپیچ برای چرخش استفاده میکند.
کمپرسورهای اسکرول (حلزونی) :کمپرسورهای اسکرول از یک مکانیزم کاملا متفاوت استفاده می کند. این نوع کمپرسور دارای یک قسمت ثابت و یک بخش محرک است. ، در حالی که دیسک پایین تر در مد مداری حرکت می کند بخش محرک دور بخش ثابت می چرخد و گاز را فشرده می کند.
كمپرسور پیستونی :امروزه در صنعت تبرید بیشتر از كمپرسورهای پیستونی استفاده می شود . در این نوع كمپرسور ها از حركت رفت و آمدی پیستون سیال را متراكم می نمایند .این نوع كمپرسور اغلب در سیستم تبرید مورد استفاده قرار می گیرد و ممكن است قدرت آنها از چند دهم اسب تا چند صدم اسب باشد و می تواند از یك سیلندر ویا چند سیلندر تشكیل شده باشد .
كمپرسورهای دورانی :اجزاء اساسی این كمپرسورهای دورانی سیلندر ثابت , پیستون یا روتور و تیغه (پره ) متحرك است. دو نوع كمپرسور دوار وجود دارد .غلطكی كه از یك غلطك و یك سیلندر تشكیل شده و محور با همان غلطك ( روتور ) بطور خارج از مركز در داخل سیلندر می چرخد و یك تیغه به كمك متری قسمت مكش و رانش را جدا می كند .نوع تیغه ای كه روتور و تیغه ها هر دو می چرخند. روتور روی محور خودش می چرخد ولی سیلندر و غلطك هم محور نمی باشند و تیغه ها به علت خاصیت گریز از مركز در حال چرخش بوده و به بدنه سیلندر فشرده می شوند .
كمپر سورهای مارپیچی :كمپرسورهای مارپیچی تشكیل شده از بدنه , دارای شیارهائی است كه در دو رتــور با تیغه های دنده ای مار پیچی قرار گرفته اند .رتور هادی با الكتروموتور متصل است و دارای دندانه برآمده پهن می باشد .
كمپرسورهای گریز از مركز:كمپرسورهای گریز از مركز ذاتاً ماشینهای پُر دور هستند و بهترین گرداننده آنها توربین بخار است . از آنجا كه آنها را برای دورهای همسنگ دور بالای توربین طراحی می كنند ، می توان آنها را مستقیماً كوپله كرد . جایی كه بخار پُرفشار باشد ، توبین به منزلة شیرفشار شكن عمل می كن و بخار كم فشار خروجی از توربین می تواند برای گرمایش یا مقاصد دیگر به كار رود . ولی در بسیاری از كاربردها ، خصوصاً در ظرفیتهای پایین ، كمپرسورها را موتورهای برقی می گردانند كه به جعبه دنده های افزاینده مجهزند . كمپرسورهای گریز از مركز از مبرّدهای كم فشار استفاده می كنند و معمولاً اواپراتور و كندانسور آنها هر دو با فشار كمتر از جوّ كار می كنند .
آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی اسپلیت ساختار کولر گازی چگونه است؟ بخش های کلی کولر گازی اسپلیت نحوه کار کولر گازی اجزای مکانیکی کولر گازی اجزای الکتریکی کولر گازی نحوه سرما سازی در کولر گازی مراحل نصب کولر گازی اسپلیت ترانسفورماتور کولر گازی چیست ؟ نحوه تست سلامت ترانسفورماتور کولر گازی اسپلیت
اجزای الکتریکی کولر گازی
همانطور که قبلا به اختصار بیان شد اجزاء الكتریكی كولرگازی عبارتند از : موتور الکتریکی ، رله ، اورلود ، ترموستات ، موتورفن ، کلید چند حالته (مختص موتور فن ) ، لامپ خبر ، خازن راه انداز ، کلید اصلی کولر
١- موتور الکتریکیموتور الکتریکی کولر از نوع موتور آسنکرون است که با دو سیم پیچ اصلی و کمکی که در لحظه آغازین حرکت و به منظور دستیابی به بیشترین مقدار گشتاور هر دو سیم پیچ با یکدیگر در مدار قرار دارند و پس از راه اندازی کولر سیم پیچ کمی توسط رله از مدار خارج می شود و پس از راه اندازی کولر سیم پیچ کمی توسط رله از مدار خارج می شود .پس از استارت و با حرکت موتور گاز سرماساز از مسیر برگشت مکیده شده و پس از آن در کمپرسور تحت فشار قرار گرفت به مجموعه مکانیکی کولر تزریق می شود تا در جای خود تولید سرما نماید .
٢- رلهرله از جمله عناصری است که وجود آن در مجموعه الکتریکی اکثر ماشین های سرماساز از مسیر برگشت مکیده شده و پس از آن در کمپرسور تحت فشار قرار گرفت به مجموعه مکانیکی کولر تزریق می شود تا در جای خود تولید سرما نماید .
٣- اورلوداورلود علاوه بر جریان کششی موتور حرارت داخل کمپرسور را نیز تحت کنترل خود دارد و به هر دلیل هر یک از دو مورد مذکور از حد معینی تجاوز نماید اورلود تحریک شده و مدار الکتریکی کمپرسور را باز خواهد نمود .مادامی که عیب در مجموعه کولر وجود داشته باشد راه اندازی آن به واسطه وجود اورلود غیر ممکن خواهد بود. بدیهی است حساسیت بی مورد اورلود به عبور جریان و یا افزایش دما میتواند منجر به بروز عیوب جدی در دستگاه می شود.
٤ - ترموستاتبه کمک ترموستات تولید سرما در کولر کنترل می شود. از آنجا که لوله بلوی ترموستات مماس با اواپریتور قرار دارد ازدیاد سرمای گاز داخل لوله بلو و در نتیجه گاز درون مجموعه، لوله مویی فانوسک ترموستات را تحت تأثیر قرار داده و موجب عملکرد (اتومات) کلید ترموستات می شود. بدیهی است با افزایش دما و انبساط فانوسک بر اثر افزایش حجم گاز کلید ترموستات مجددا به حالت بسته در آمده و سرماسازی کولر مجدًا آغاز خواهد شد.
٥- موتور فناز آنجا که نیاز به هوای خنک در ساعات مختلف شبانه روز متفاوت است موتور فن یا به عبارتی موتوری که قرار است هوای جهت لازم جهت وزیدن به اواپریتور را تأمین کند نیز چند سرعته است. یک سیم مشترک و بازی تعداد دورشان دارای سرسیم های خروجی از موتور هستند.
٦-کلید چند حالته (فن)توسط این کلید به سرعت های مختلف فن فرمان داده می شود . این کلید تا حدودی یاد آور کلید چند حالته پنکه سقفی است با این تفاوت که در ساختمان این کلید از سیم پیچ با خروجی هایی متفاوت استفاده نشده است .
٧ - لامپ خبرتوسط این لامپ حالت کار کمپرسور مشخص می شود در اکثر کولر های گازی لامپ خبر را با کمپرسور را در حالت موازی قرار می دهند تا روشن شدن آن بیانگر تولید سرما در کولر باشد و خاموشی آن نیز اتومات ترموستات را نشان می دهد. جایگاه لامپ خبر در قسمت تابلوی برق کولر گازی است .
آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی اسپلیت ساختار کولر گازی چگونه است؟ بخش های کلی کولر گازی اسپلیت نحوه کار کولر گازی اجزای مکانیکی کولر گازی معرفی انواع کمپرسور نحوه سرما سازی در کولر گازی مراحل نصب کولر گازی اسپلیت ترانسفورماتور کولر گازی چیست ؟ نحوه تست سلامت ترانسفورماتور کولر گازی اسپلیت
اجزای مکانیکی کولر گازی
قبلا اجزای مکانیکی کولر گازی اسپلیت به اختصار معرفی شدند در این قسمت به شناسایی دقیقتر اجرای محتلف مکانیکی کولر گازی می پردازیم:
١- كمپرسورکولرکمپرسور کولر نیز دو جزء مکانیکی و الکتریکی دارد و به قسمت الکتریکی آن موتور گفته می شود ولی ترکیب الکتروموتور با سایر اجزاء، کمپرسور را به وجود می آورند .کمپرسور های متداول در کولر گازی به دو شکل طراحی و ساخته می شوند:
یک نوع از این کمپرسورها به نوع دورانی (رتوری) مشهوری است كه با اتصال برق به موتور الکتریکی کمپرسور، موتور به دوران در آمده و به واسطه حالت خاصی که دارد گاز را از مسیر برگشت (پس از سرماسازی ) مکیده و با فشار وارد مسیر رفت م یکند به این ترتیب عمل تولید سرما در کولر مداوم ادامه خواهد داشت .
نوع دیگر كمپرسور رایج در کولر های گازی نوع پیستونی است که شباهت بسیار زیادی به موتور های پیستونی به کار رفته در اتومبیل دارد با این تفاوت که نیروی محرکه پیستون در اتومبیل احتراق بنزین است اما در کمپرسور کولر گازی این نیرو توسط انرژی الکتریکی حاصل می شود .
٢- کندانسور(رادیاتور)گاز سرماساز در کمپرسور تحت فشار قرار می گیرد تا بتواند مسیر گردش خود را در مجموعه مکانیکی کولر پشت سر نهد. افزایش دمای گاز پس از کمپرسور امری بدیهی است و اگر این دما به شکلی از آن سلب نشود سرماسازی کیفیت مطلوبی نخواهد داشت به همین منظور قبل از وارد شدن گاز تحت فشار قرار گرفته در مسیر مکانیکی کولر آن را از کندانسور عبور می دهند و چون این قسمت از کولر تحت فشار هوایی است که از چرخش پروانه فن حاصل میشود مقدار زیادی از دمای گاز کاسته خواهد شد .
٣- فیلتر (درایر) :گاز سرماساز پس از کندانسور و کاهش نسبی دما از فیلتر عبور می کند تا جرم های داخلی لوله های کندانسور و رطوبت گاز به طور کامل از آن جدا شود وگاز خالص و خشک وارد مسیر سرماسازی شود .
٤- اواپریتوراواپریتور کولر گازی با اواپریتور یخچال تا حدود زیادی متفاوت است . زیرا در یخچال اواپریتور كولر گازی محیطی بسیار سرد در مسیر گردش گاز است . معمولا لوله های اواپریتور را در عموم وسایل سرماساز از آلومینیوم می سازند تا انتقال سرما در آن به سهولت انجام شود . گاز سرماساز با رسیدن به این قسمت از کولر گازی به حالت تبخیر در آمده و تولید سرما می کند و هوای متراکم به وجود آمده توسط چرخش پروانه فن، سرمای حاصله را به سمت خارج از کولر گسیل می دارد به این ترتیب پس از مدتی دمای محیط کاهش
یافته و خنک می شود .
٥- پروانه های کولر گازیکولرهای گازی به طور عموم دارای دو پروانه هستند که بر روی شافت موتور سوار شده اند . پروانه اواپریتور از مجرای ورودی هوا را مکیده و با فشار روانه لوله های سرد آلومنیومی اواپریتور می کند تا سرمای کولر وارد محیط شود. پروانه کندانسور عمل مشابهی را در جهت عمل عکس انجام می دهد . یعنی با مکش هوا از مسیر ورودی، آن را به سمت کندانسور روانه می کند تا اندکی از دمای گاز تحت فشار قرار گرفته (که با ورود به کندانسور موجب ازدیاد دمای آن شده )کاسته شود. طبیعی است که هوای دمیده شده به کندانسور پس از آن بسیار گرم خواهد بود. این هوا به سمت بیرون از محیط منزل و یا اداره روانه می شود.
٦- لوله کاپیلاری (لوله مویی)این لوله که طول و قطر آن متناسب با قدرت کولر متفاوت است وظیفه تبدیل گاز به حالت مایع و حمل آن تا ابتدای اواپریتور را بر عهده دارد. لوله مویی عمومًا از جنس مس ساخته می شود. این لوله حد فاصل بین خروجی درایر تا ابتدای اواپریتور قرار دارد.
٧- سینی زیر کولردر مواردی که شارژ گاز سرماساز در کولر بیش از مقدار لازم صورت گرفته و یا دمای ترموستات با گرمای محیط تناسب نداشته باشد ، بر روی لوله های آلومنیومی اواپریتور ذرات یخ ایجاد شده و در زمان استراحت کولر ( زمان اتومات ترموستات) بر اثر ازدیاد دما ذوب می شوند كه در سینی زیر کولر محل خروج آب مذکور تعبیه شده است (توسط یك شیلنگ آب سینی به خارج از كولر هدایت می شود) . معمولا سینی زیر کولر را رنگ می زنند تا بر اثر فرسایش ناشی از شرایط جوی از مقاومت بیشتری برخوردار باشد.
٨-خروجی هوای سرد و فیلتر مربوطهدر اکثر کولر های گازی هوای سرد از قسمت جلوی کولر خارج می شود و جهت جلوگیری از ورود ذرات به داخل مسیر ، هوای سرد را از یک فیلتر اسفنجی عبو می دهد .
آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی اسپلیت ساختار کولر گازی چگونه است؟ بخش های کلی کولر گازی اسپلیت نحوه کار کولر گازی اجزای الکتریکی کولر گازی معرفی انواع کمپرسور نحوه سرما سازی در کولر گازی مراحل نصب کولر گازی اسپلیت ترانسفورماتور کولر گازی چیست ؟ نحوه تست سلامت ترانسفورماتور کولر گازی اسپلیت
نحوه کار کولر گازی اسپلیت
در کولر های گازی از دو پروانه استفاده می شود که عموما" برروی یک شافت اصلی سوار شده اند یکی از پروانه ها از مجرای ورودی ، هوا را مکیده وبا وزش آن به کندانسور، گرما را به محیط خارجی ساختمان می راند.پروانه دوم که به قسمت جلوی موتور فن متصل است هوا را از مجرای ورودی مکیده و با وزش آن به اواپریتور، سرما را وارد ساختمان می سازد.هوا جهت ورود به ساختمان از دریچه مخصوصی (که به خروجی هوا نامیده می شود) می گذرد به منظور ممانعت از ورود گرد وغبار و موارد مشابه به داخل ساختمان ،پشت خروجی هوا،فیلتر سیمی یا اسفنجی تعبیه می شود.
از آن جا که ممکن است بر اثر عدم تنظیم ترموستات ویا ازدیاد گاز شارژ شده ، اواپریتور و یا قسمتی ازلوله بر گشتی ، دارای برفک شده و یا یخ ببندد و در توقف کولر (هنگام اتومات) بر اثر گرما،یخ ها ذوب شوند وآب حاصله از جدارهای کولر سر ریز نماید، ترتیبی اتخاذ شده تا در صورت بروز حالت فوق آب به خارج از کولر هدایت شود.این وظیفه برعهده سینی زیر کولر است. در گوشه ای از سینی،لوله مخصوصی تعبیه شده که آب ایجاد شده از آن خارج می شود وبرای آن که از ریزش آب جلوگیری بعمل آید،عموما به لوله مذکور شیلنگی متصل می شود ویا با قرار دادن آن بر روی سطح زمین از پراکنده شدن ذرات آب در محیط ممانعت بعمل می آید.
آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی اسپلیت ساختار کولر گازی چگونه است؟ بخش های کلی کولر گازی اسپلیت اجزای مکانیکی کولر گازی اجزای الکتریکی کولر گازی معرفی انواع کمپرسور نحوه سرما سازی در کولر گازی مراحل نصب کولر گازی اسپلیت ترانسفورماتور کولر گازی چیست ؟ نحوه تست سلامت ترانسفورماتور کولر گازی اسپلیت
بخش های کلی کولر گازی اسپلیت چیست ؟
کولرهای گازی(اسپلیت) از هرنوع و مدلی که باشند از دو قسمت الکتریکی و مکانیکی ساخته شده اند.
1- اجزاء الکتریکی: شامل سیم های رابط ، کمپرسور، خازن (کاپاسیتور) ، اورلود ، ترموستات ، کلیدچند وضعیتی(کلید فن) ، کلید اصلی کولر(تابلو برق) می باشد...
2- اجزاء مکانیکی: شامل قطعاتی مانند کمپرسور، کندانسور(رادیاتور) ، اواپریتور ، فیلتر(درایر) ، پروانه کندانسور ، پروانه اواپریتور ، لوله کاپیلاری(لوله مویی) ، سینی زیر کولر ، خروجی هوا ، فیلترخروجی هوا.
در کولرهای گازی دو تکه, کمپرسور و کندانسور در واحدی به نام یونیت خارجی تعبیه شده اند که این واحد درخارج از ساختمان نصب می شود. این مدل از کولرهای گازی دارای دستگاه کنترل از راه دور می باشند. هوا در جهت ورود به محیط کار یا منزل از دریچه مخصوص که به خروجی هوا معروف است می گذرد. به منظور جلوگیری از پخش گرد و غبار به داخل محیط, پشت خروجی هوا از فیلتر استفاده می شود. مدل های پیشرفته کولر گازی به فیلترهای پلاسما مجهز می باشند که خاصیت ضد آلرژی, ضد آنفولانزا, ضد باکتری و ضد بو دارند. در برخی مدل ها توسط غبار روب پلاسما تا بیش از ۹۵ درصد ذرات آلاینده , دود وگرد و خاک جمع آوری شده وبا استفاده از فیلتر نانو و یک کاتالیست توری بوهای نامطبوع و باکتری های موجود در هوا از بین می روند. همچنین برخی مدل های موجود در بازار به واحد مجزای یون ساز مجهز می باشند که با تزریق هوای یونیزه شده به داخل اتاق , احساس نشاط وخوشی بعداز رعد و برق و باران بهاری را برای استفاده کننده به ارمغان می آورد.
آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی اسپلیت ساختار کولر گازی چگونه است؟ نحوه کار کولر گازی اجزای مکانیکی کولر گازی اجزای الکتریکی کولر گازی معرفی انواع کمپرسور نحوه سرما سازی در کولر گازی مراحل نصب کولر گازی اسپلیت ترانسفورماتور کولر گازی چیست ؟ نحوه تست سلامت ترانسفورماتور کولر گازی اسپلیت